FEDERAL MOGUL DIŞ TİC.A.Ş.

FEDERAL MOGUL DIŞ TİC.A.Ş.

90 212 292 63 13
info@federalmogul.com https://www.federalmogulpowertrain.com.tr/
Pürtelaş Hasan Efendi, Meclis-i Mebusan Cd. No:53, 34427 Beyoğlu/İstanbul
  • Firma No : W614302
  • Ekleme Tarihi : 2023-08-05
  • 233
Motor Sanayi

Asia / TÜRKİYE / İstanbul / Beyoğlu

FEDERAL MOGUL DIŞ TİC.A.Ş.

Türkiye’de Federal Mogul

Temeli 1967 yılına dayanan Dereli Holding A.Ş., 1995 yılında çok uluslu bir şirket olan T&N Plc. ile eşit paysahipliğine dayalı bir ortak girişime imza atarak bugünkü Federal Mogul Powertrain Otomotiv A.Ş. (Federal Mogul Türkiye”)’nin temelini atmıştır. Federal Mogul Corporation’ın T&N Plc.’yi devralması alması sonrasında çeşitli unvan değişikliklerini takiben, Şirket 2014 yılında bugünkü unvanını almıştır. 


Ürettiği ürünlerde lider konumda bir üretici olan  Federal Mogul Türkiye, biri halka açık Federal Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri A.Ş. ve diğeri dış ticaret şirketi statüsündeki Federal Mogul Dış Ticaret A.Ş. olmak üzere iki iştirakin hakim şirketidir. İzmit, Sapanca ve Arslanbey’de üretim tesisleri bulunmaktadır. Tesisler, pistonlarda Nüral teknolojisi, piston segmanlarında ve silindir gömleklerinde Goetze teknolojisi dahil yüksek teknolojiyi son derece hassas bir şekilde kullanmaktadır.
Federal-Mogul Türkiye, bugüne kadar toplam 278 milyon € tutarında teknoloji ve kapasite yatırımı yapmıştır. Bu yatırımlar, sahip olunan tesislerin dünyadaki son teknolojilere uygun hale gelmesini sağlamıştır. 
2018’de bir diğer çok uluslu şirketler topluluğu olan Tenneco Inc’in Federal Mogul LLC’yi satın almasıyla; Şirket % 50 Dereli Grubu % 50 Tenneco Grubu paysahipliğinde bir joint-venture olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Şirket bugün itibariyle konsolide bazda 335 milyon Euro’nun üstünde bir ciroya sahiptir.

Harita Konum

Firma Yorumları

QR Code

Önemli Bilgi!!

Ücretsiz Üye Olarak, Worldcomy.com'da Kayıtlı Firmanızı Üye Panelinizden Sahiplik Talebi Göndererek Sahiplenebilirsiniz.

Worldcomy.com Hoş geldiniz

Üye Değilseniz Kayıt Olunuz!
Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur

Hesabın varsa
✓ doğrulandı